Zoetermeer

Zoetermeer is ten tijde van de woningschaarste in de jaren 60 explosief gegroeid, Van klein boterdorpje waar alle inwoners elkaar kenden, groeide het in een aantal decennia uit tot een stad van ruim 125 duizend inwoners, De uitbreiding startte met de komst van veel forenzen, inmiddels wonen en werken de meeste Zoetermeerders in hun eigen stad.

Het imago van satellietstad heeft Zoetermeer allang achter zich gelaten, We vertellen graag meer over onze stad, met gepaste trots!

Zoetermeer biedt tegenwoordig steeds meer activiteiten en evenementen aan. Denk aan Thrillercity, Bodega culinair, jazz festival, Geuzenloop, etc etc etc.

Er is een theater, een bioscoop en ook een filmhuis. Er zijn voldoende uitgaansgelegenheden zoals het cultuurpodium de Boerderij, cafes en barretjes in het moderne centrum en de historische Dorpsstraat en restaurants; van cafetaria tot culinair.

Vergeet het groen in Zoetermeer niet. De parken vormen een groene verbinding door de stad. Het Noord-Aa, het Buytenpark, het Westerpark, de Noordhovenseplas en het Binnenpark worden met elkaar de green five genoemd.  Rondom Zoetermeer liggen nog het Balijbos, het Groene Hart en het Bentwoud. Genoeg gelegenheid om te recreëren, te fietsen, te wandelen en te sporten. Via deze parken en groenzomen fiets je zo naar Leiden, het strand, Den Haag en Delft.

Zoetermeer is een stad die de naam Leisure City eer aan doet. Met sportief en actief vermaak in Gamecity (kartbanen, sumo worstelen, escape room), Ayers Rock (klimwand, boogschieten), Silverdome (schaatshal), SnowWorld (skiën en snowboarden), diverse escape rooms, Avonturia ballenbak voor de kleintjes.

Natuurlijk ligt Zoetermeer ook gewoon heel centraal om allerlei andere steden te bezoeken. Maar wie weet komen jullie daar niet eens aan toe!

Vraag gerust om meer informatie; we vertellen het graag!